"Chai" es la palabra del hindi para el té con leche. Es la bebida de la mañana en mayores partes de la India menos sud."Masala Chai" es un tipo especial de té hecho con las especias indias. Aquí está un procedimiento muy facil para hacer un sabroso masala chai. En las partes norteñas de la India el té se bebe en los pequeños potes de arcilla llamados "Kulhar" cuál da una otra sabor al té.
Vamos a ver como hacer "Masala Chai".
INGREDIENTES
1 taza de leche
2 tazas de agua
4 cucharitas de hojas del té
1 pedazo de canela
1 trozo de jengibre soco
3 cardamomos tirturado
3 clavos
2 pimientas negras
azúcar probar
PREPARACIÓN
1.Hervir 2 tazas de agua
2.Añadir todoas los ingredientes menos azucar y leche
3.Hervir por 30 segundos
4.Déjelo por 1 minuto
5.En un pote calentar el leche
6.Ahora añade leche y azaucar
7."Masala Chai" es listo para servir.
English version
English
Chai is the hindi word for tea with milk.It is the morning drink in most parts of India except South."Masala Chai" is a special type of tea made with indian spices.
Here is a simple procedure to make a tasty masala chai.In the northern parts of India tea is taken in small clay pots called "Kulhar" which gives a different taste to the tea.
Ingredients:
• 1 Cup milk
• 2 Cups water
• 4 tsp Tea leaves
• 1 Piece cinnamon
• 1 Chunk dried ginger
• 3 Cardamoms, crushed
• 3 Cloves
• 2 Black peppers
• Sugar to taste
Preparation:
• Boil two cups of water.
• Add all ingredients except sugar and milk.
• Boil for about 30 seconds.
• Allow it to stand for a minute.
• In a pot, heat the milk.
• Filter the tea into cups.
• Now add milk and sugar.
• Masala tea is ready to serve.
Reference:
http://www.indobase.com/recipes/details/masala-chai.php
No comments:
Post a Comment